Het Zwem ABC bestaat uit drie nationale zwemdiploma’s A, B en C. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is een echte vriend van het water geworden. Het Zwem ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt.

Kinderen leren eerst het drijven op de borst en de rug, en daarna de vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen worden ook allerlei oefeningen in diep water gedaan, op verschillende manieren in het water gaan, onder water zwemmen en klimmen en klauteren op een vlot. Ook met kleren aan in het water zwemmen, wordt regelmatig geoefend.

Dag en tijdstip zwemles

De zwemlessen starten op maandag 6 mei tot half september. De zwemlessen voor zwemdiploma’s A en B zijn 5x per week op maandag t/m vrijdag. De zwemles vindt plaats van 17.00-17.30 uur, van 17.30-18.00 uur óf van 18.00-18.30 uur. Jouw kind wordt ingedeeld in één van drie tijdstippen. 

Zwemles voor zwemdiploma C vindt 2x per week plaats op maandag- en woensdagavond van 19.00-19.30 uur. In de zomervakantie vervalt de avondles en wordt de zwemles voor C gegeven op maandag- en woensdagochtend van 09.30-10.00 uur. 

Ouders kunnen tijdens de zwemles in het zwembad blijven en kijken bij de zwemles. Enkel bij onweer wordt de zwemles afgelast. Hier ontvang je een bericht van. 

In de zomervakantie vervalt de avondles en wordt de zwemles voor C gegeven op maandag- en woensdagochtend van 09.30-10.00 uur.

Online aanmelden zwemlessen

Meer weten?

Neem contact op met zwembad ‘t Woudmeer, telefoon 0226–351610.